Bekijk profielpagina

DIM #5 - Collectiewerk wordt kunst en een uitvindingstijdslijn

Af en toe heb ik het geluk om achter de museumschermen mee te mogen kijken. Het werk van collectietea
Digitaal in mensentaal
DIM #5 - Collectiewerk wordt kunst en een uitvindingstijdslijn
Door Rosemie Callewaert • Editie #5 • Bekijk online
Af en toe heb ik het geluk om achter de museumschermen mee te mogen kijken. Het werk van collectieteams is minstens even mooi en interessant als wat er voor de schermen tentoongesteld wordt. Objecten en kunstwerken die door vele handen gaan voor het ontleden, onderzoeken, fotograferen, beschrijven, verpakken, verhuizen en veilig bewaren van fragiel en waardevol materiaal. Zonder het werk van deze teams zouden er geen tentoonstellingen zijn.

En dat mooie werk wordt nu door het FOMU, het FOtoMUseum in Antwerpen getransformeerd tot het object of het onderwerp van een tentoonstelling. Vanaf 20 februari kan iedereen een jaar lang meekijken naar de wondere wereld achter de museumschermen.
Collectie in transit laat je kennismaken met de tocht van collectiestukken doorheen registratie, beschrijving en restauratie op weg naar een nieuwe bestemming. Kijk mee in de werkunits, de fotostudio, het restauratieatelier en maak kennis met alle aspecten van de collectiewerking in het FOMU.

Wordt verwacht: Collectie In Transit - Fotomuseum Provincie Antwerpen
Technologie verandert niet van de ene op de andere dag
We hebben de neiging om uitvindingen te romantiseren. Grote veranderingen gebeuren meestal niet direct na wat iemand op één nacht in een garage heeft bedacht. Een idee kan wel revolutionair zijn als het inspeelt op andere grote en kleine evoluties. Dat is ook zo met het Internet Of Things. We kijken niet meer op van hoe toestelen met elkaar en met mensen in gesprek gaan. Volgens een tijdslijn over hoe het Internet Of Things evolueerde in de industrie was het nooit zover gekomen als Dick Morley op 1 januari 1968 niet wakker geworden was met een kater.
The Industrial IoT: A Timeline of Revolutionary Technology
Hoe vond je deze editie?
Rosemie Callewaert

Digitaal is meer dan technologie en automatisering. Het digitale is onderdeel geworden van alles wat we doen, gebruiken en denken. Met digitaal in mensentaal krijg je af en toe leestips over de wondere wereld die ook een beetje digitaal is.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Rosemie Callewaert met Revue.
België